Tiedostosilppuri

Saatavilla vain Kaspersky Plus- ja Kaspersky Premium -ratkaisuissa.

Henkilötietojen lisäturvallisuus varmistetaan suojaamalla poistettuja tietoja niin, etteivät hakkerit voi luvattomasti palauttaa niitä.

Kaspersky-sovellus sisältää pysyvän tietojen poistotyökalun, joka tekee tietojen palauttamisesta mahdotonta normaaleilla ohjelmistoilla.

Kaspersky-sovellus mahdollistaa tietojen poistamisen ilman palautusmahdollisuutta seuraavilta tietovälineiltä:

Voit poistaa tiedot, joita voit käyttää henkilökohtaisella tililläsi. Varmista ennen tietojen poistoa, että käynnissä olevat sovellukset eivät käytä niitä.

Näin poistat tiedot pysyvästi:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Mene Yksityisyys-osioon
  3. Napsauta Tiedostosilppuri-kohdan Valitse tiedostot -painiketta.

Tämä avaa Tiedostosilppuri -ikkunan.

4. Napsauta Selaa-painiketta ja valitse pysyvästi poistettava kansio tai tiedosto avautuvassa Valitse poistettavat tiedostot -ikkunassa.

Järjestelmätiedostojen ja -kansioiden poisto voi aiheuttaa käyttöjärjestelmän toimintahäiriöitä.

5. Valitse haluttu tietojen poistoalgoritmi Tietojen poistamistapa -avattavasta luettelosta.

Jos haluat poistaa tietoja SSD- ja USB-laitteista, suosittelemme käyttämään Nopea poistaminen (suositus)- tai GOST R 50739-95, Venäjä -menetelmää. Muut poistomenetelmät voivat vaurioittaa SSD- tai USB-laitetta.

• Nopea poistaminen (suositus). Poistoprosessi koostuu kahdesta tietojen uudelleenkirjoitussyklistä: nollien ja puolisatunnaisten numeroiden kirjoittamisesta. Tämän algoritmin tärkein etu on suorituskyky. Pikapoisto estää tietojen palauttamisen normaaleilla palautustyökaluilla.
    • GOST R 50739-95, Venäjä. Algoritmi suorittaa yhden uudelleenkirjoitusjakson pseudosatunnaisluvuilla ja suojaa tietoja palautukselta yleisillä työkaluilla. Algoritmi vastaa suojausluokkaa 2 (kuudesta mahdollisesta) Venäjän valtiollisen teknisen toimikunnan luokituksen mukaan.
    • Bruce Schneier -algoritmi. Prosessi koostuu seitsemästä uudelleenkirjoitusjaksosta. Menetelmä poikkeaa saksalaisesta VSITR:stä uudelleenkirjoitustapansa vuoksi. Tätä parannettua tiedonpoistomenetelmää pidetään yhtenä luotettavimmista.
    • VSITR-standardi, Saksa. Suoritetaan seitsemän uudelleenkirjoitusjaksoa. Tätä algoritmia pidetään luotettavana, mutta sen suoritus vaatii huomattavasti aikaa.
    • NAVSO P-5239-26 (MFM) -standardi, Yhdysvallat, ja NAVSO P-5239-26 (RLL) -standardi, Yhdysvallat. Hyödyntää kolmea uudelleenkirjoitusjaksoa. Normit poikkeavat toisistaan uudelleenkirjoitusjärjestyksen osalta.
    • DoD 5250.22-M -standardi, Yhdysvallat. Algoritmi suorittaa kolme uudelleenkirjoitusjaksoa. Tämä standardi on Yhdysvaltain puolustusministeriön käytössä.
  6. Napsauta Poista.
  7. Valitse näkyviin avautuvassa poiston vahvistusikkunassa Poista.

Kolmannen osapuolen sovelluksen käyttämiä tiedostoja ei voida poistaa.